El nostre logotip

El nostre logotip

dimecres, 11 de maig del 2016

Viatge en Globus a la Garrotxa amb Vol de Coloms 16/04/2016

El nostre primer viatge en Globus, quina experiència tan meravellosa, simplement espectacular!
Com a regal d'aniversari a Jessica li vaig regalar el passat mes de Febrer un viatge en Globus a la Garrotxa, amb la companyia "Vol de Coloms" situats entre les poblacions d'Olot i Santa Pau.
Va ser genial, un dia dels que no s'obliden mai de la vida, jo sabia que aquest regal li faria molta il·lusió i que millor que fer-ho a la Garrotxa, fer aquest fantàstic viatge entre Volcans extingits ja fa uns milers d'anys.

Teníem d'estar a les 7:30 a les instal·lacions de Vol de Coloms, vam sortir de Llinars direcció Les Franqueses per després agafar la C-17 direcció Vic, a l'alçada de Manlleu ens desviem a mà esquerra agafant així la sortida 69 direccions Olot/Torelló Sud/Manlleu i ens incorporem a la C-37 (Túnels de Bracons) un cop finalitza aquesta carretera continuem per la C-152 travessant ja la Vall d'En Bas un cop hem deixat enrere els Túnels de Bracons, arribem a Olot i bordegem el poble per la seva dreta i en qüestió de 15 minuts arribarem ja a les instal·lacions de Vol de Coloms situats a la carretera que va des d'Olot a Santa Pau. Heu d'estar al tant, ja que s'ha d'agafar un camí de terra situat a mà esquerra de la carretera, hi ha un petit rètol indicant "Vol de Coloms".




Arribem puntuals i no tenim cap problema per estacionar el cotxe, hi ha lloc de sobres. Ens bé a saludar el Sr. Xavi i ens pregunta els nostres noms per confirmar la reserva, un cop confirmat ens diu que ell serà el nostre "Pilot" i que farem el viatge amb el globus de color verd, el "Globus Olot". Tenen unes instal·lacions excepcionals amb servei de bar i w.c. i just davant un camp tot verd on podem veure desplegats a terra els 5 globus que faran el vol d'avui Dissabte, ens quedem atonits, quina passada. El Xavi ens comenta que podem accedir al bar per prendre un cafè mentre veiem com preparen els globus.


Preparant el globus pel nostre viatge



Som dels primers a arribar, demanem uns cafès i de seguida comença a arribar mes gent, des de dintre podem veure com els pilots i els seus ajudants van posant a punt tots els globus, hi ha unes finestres molt grans per on podem veure el treball que realitzen. Un cop hem fet el cafè sortim fora i ens acostem al recinte on preparen els globus, és una passada per què pots estar amb ells veient com preparen aquests impressionants globus. Tothom fa el mateix, és clar que si, aprofitem per fer moltes fotos per deixar aquest dia immortalitzat a les nostres retines.


Globus "La Fageda"




Veiem ja com s'enlaira el primer globus, el segon i després el tercer, és increïble que ràpid que pugen, fa un moment estaven tots cinc a terra i ja només falten dos per marxar, nosaltres sortirem els quarts. El Xavi ens crida, els passatgers del globus "Olot" estem a punt de marxar! Anem pujant a la cistella seguint les instruccions que ens diu l'ajudant del Xavi, la cistella és més ample del que nosaltres pensàvem. Seríem un total d'onze persones, deu passatgers més el pilot, la cistella és formada per dues parts, cinc persones per part i una tercera part més petita és un va situat el pilot.



El Xavi es presenta a tots, dóna el vist bo als seus ajudants que estan a terra, tot a punt, va que marxem nois! Ens explica una mica en què consistirà el vol, la direcció que més o menys seguirem, el vent, la temperatura, etc. Comença a escalfar l'aire fent cremar el gas i fa que el globus comenci així a enlairar-se, de cop estem com cent metres per damunt de les instal·lacions.


Globus " Vol de Coloms"



En un vist i no vist ja som a l'aire, és increïble, quedem suspesos, sembla que flotem i no bufa gens el vent, la sensació és molt maca. Veiem sota nostre les instal·lacions de Vol de Coloms situats als peus del Volcà Croscat, el Xavi comença a explicar-nos coses sobre tota la Garrotxa, comença parlant sobre l'inici dels Volcans d'aquesta zona, ens explica que quan va esclatar el Volcà Croscat per la banda que va sortir la lava va fer una mena de riu i que aquest va anar a parar a la Vall d'en Bas fent una mena de barrera i es creu que tota la Vall va estar plena d'aigua com si fos una mena de llac.




Camps de cultiu de Colça i Fajol


El Volcà Croscat està situat al costat del Volcà més conegut o famós d'Olot, es tracta del Volcà de Santa Margarida, tots dos són a la bora l'un de l'altre. Una cosa que no he dit abans... la reacció de la gent un cop va començar a pujar el globus va ser.... ooooooooooh!!!!! La veritat és que no és per menys, el dia es ven clar, no hi ha un sol núvol a l'horitzó, podem endevinar el Pirineu des del Canigó fins al Berguedà, suposo que part del Pirineu Andorrà també era visible. Veiem Montserrat, el Montseny, els cingles de Tavertet, veiem també el Comanegra, el Puig de Bassegoda i el Santuari de la Mare de Déu del Mont, a l'altra banda veiem la serra de Finestres i fins i tot podem veure el golf de Roses i el Cap de Creus. Avui som uns afortunats tenint aquestes fantàstiques vistes.

Volcà Croscat amb l'antiga pedrera ja fora de funcionament

Volcà de Santa Margarida

El globus "La Garrotxa" sortint de les instal·lacions de Vol de Coloms

Volcà Croscat amb el Volcà de Santa Margarida darrere seu

La Vall d'En Bas amb el Puigsacalm sobre seu

Els cingles de Tavertet als fons de la imatge


Vol de Coloms té un detall fantàstic amb tots els seus clients i es tracta del següent: durant el vol es pot gaudir de la degustació de Coca de Llardons i cava rosat, el cava rosat simbolitza el color vermell del terra dels volcans d'Olot. La cistella del globus disposa d'un invent molt pràctic per les copes de cava, es tracta d'un suport que es pot baixar i després tornar a replegar per deixar les copes, d'aquesta manera podem tenir les mans lliures per fer fotografies.


Volcà de Pujalós


El Comanegra davant del Canigó


El golf de Roses a la part dreta de la fotografia


Veiem com surt l'últim globus de les instal·lacions mentre davant nostre volen els altres tres que van sortir primers. El Canigó es veu preciós, es ven nevat, també podem veure tota la Serra de Bellmunt i el Puigsacalm. El contrast dels colors verds dels boscos són espectaculars, el Xavi ens comenta que les dues millors èpoques per volar són ara a la primavera hi ha la tardor, durant la primavera tenim els colors verds i durant la tardor abunden els colors marrons, vermells i grocs.

Santa Pau


Olot


Des de l'aire vam poder veure també tres pobles molt coneguts i turístics a la comarca de la Garrotxa com ara són Castellfollit de la Roca, Santa Pau i Besalú. No vam passar per sobre de cap sinó que els vam veure des de la llunyania. Que el pilot pugui fer girar el globus esta molt bé per què així ningú es queda sense veure res.

Castellfollit de la Roca

Massís del Canigó


Estem tots molt feliços, tenim motius per ser-ho, el Xavi és molt simpàtic i no para d'explicar coses sobre tota la regió, no hem acabat el vol d'avui que ja tenim ganes de fer-ne un altre, no volem que això s'acabi mai. Observem els camps de Colça amb aquest color groc, simplement meravellós.

Xavi preparant el cava

Aquí es van quedar a gust fent carreteres

Canigó al fons amb el Comanegra i el Puig de Bassegoda a la part dreta




És hora de fer un brindis, la coca de Llardons era boníssima i el cava ven fred anava perfecte per fer-la baixar. He de dir que no vam passar gens de fred durant tot el recorregut, tothom pensa que aquesta alçada s'ha de passar molt de fred, però la veritat és que no, ja que el pilot el que fa és evitar els corrents d'aire per això tindrem sempre la sensació d'estar suspesos a l'aire.


Impressionants boscos de la Garrotxa

Una més per emmarcar

Enorme granja de bèstia prop de Besalú
 


Comencem a descendir, el viatge a poc a poc va arribant al seu fi, portem força estona pràcticament aturats, ja que no trobem corrents d'aire, hauríem d'anar més de pressa però el Xavi ens comenta que de vegades es roben en aquestes situacions. Constantment els pilots dels cinc globus van parlant per walkie talkie i també controlen en tot moment els corrents d'aire, la velocitat i la temperatura.



Els globus descendint cap a Besalú


Horts ecològics




A l'inici del viatge, ens van dir que el vol sol durar aproximadament entre una 1:15 i 1:30 depenent dels corrents d'aire, no saben mai amb certesa si hauran d'aterrar abans o després. El pilot no pot dirigir el globus, ell només pot fer-lo pujar o baixar i també el pot fer girar sobre si mateix amb una corda, aquesta corda és el volant del globus per dir-ho d'una altra manera!

Xavi fent girar el globus

Els comandaments per on el pilot fa escalfar l'aire


Ara ens preparem per fer l'aterratge, el globus que havia sortit últim va aterrar el primer, ja que no va ser capaç d'avançar més, després van anar aterrant els globus que teníem davant nostre al poble de Besalú i finalment aterraríem nosaltres. El nostre globus es va quedar a les portes del poble de Besalú i l'últim globus es va quedar molt enrere (no sabria dir a quina alçada). El Xavi ens va ensenyar que a la part interior de la cistella hi ha uns ases de corda per agarrar-se a l'hora de fer l'aterratge. L'equip que ens havia de recollir després un cop aterrats ja era esperant ven a la bora.



Camps de cultiu de Fajol

Jessica amb el globus ja pràcticament desinflat

Aterrem a prop d'unes cases i del camp de futbol de Besalú en uns camps als afores del poble, allà ens estaven esperant altres membres de l'equip de Vol de Coloms per ajudar-nos a estabilitzar el globus i dur-nos després en cotxe cap a les instal·lacions per fer l'esmorzar tot junts. L'aterratge va ser molt divertit, ens vam agafar amb les mans als ases tal com ens va comentar que féssim el Xavi i tot seguit el globus va impactar a terra, va fer com una mena de rebot i es va tornar a aixecar una mica per tornar a impactar a terra novament. Al costat nostre havia aterrat abans un dels globus que anaven davant nostre i això ens va anar de meravella perquè ens ajudarien a estabilitzar el globus per quedar definitivament aterrats.

La cistella per dintre

El pilot Xavi a l'esquerra amb el seu ajudant

Ja no queda res del globus!

El globus el van recollir molt de pressa, aproximadament en 20 minuts ja o tenien tot enllestit, ens esperaven unes furgonetes amb remolc, van pujar i ens van dur cap a les instal·lacions de Vol de Coloms on allà ens esperava un esmorzar típic català! Va ser molt divertit perquè hi havia diferents taules, a cada taula seien els membres de cada globus amb el seu pilot i els seus ajudants. Un esmorzar genial amb la resta de companys del viatge i el Xavi i el seu ajudant, vam esmorzar pa amb tomàquet, embotits típics de la Garrotxa, botifarra amb fesols de Sant Pau, vi negre, postres de la cooperativa La Fageda i cafè amb un glopet de Ratafia, típica de la zona també.

Embotits de la Garrotxa i vi negre

Pa amb tomàquet i botifarra amb fesols de Santa Pau

Postres de la cooperativa de la Fageda

Tallat i Ratafia

Vol de Coloms, 24 anys fent un treball magnífic


Des de Camina i Calla volem donar les gràcies a tot l'equip de Vol de Coloms per haver fet possible una de les nostres grans il·lusions que no era altra que viatjar en globus. Ha sigut una experiència increïble nois, mil gràcies de veritat a tots, vam acabar el dia molt contents, el tracte per part de tots va ser fantàstic, sou una gran família i feu entre tots que els clients ens sentim com a casa nostra.
És una experiència cent per cent recomanable, si deu vol algun dia tornarem, això si, a la tardor seguint el consell del Xavi per gaudir dels colors dels boscos en aquesta època.


Imatge del track del nostre vol

Us deixo la direcció i l'enllaç de la web de Vol de Coloms per si algú es vol animar a provar aquesta fantàstica experiència!


VOL DE COLOMS
Direcció: Afores, s/n, 17811 Santa Pau, Girona, Girona
Telèfon: 972 68 02 55


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada