El nostre logotip

El nostre logotip

dilluns, 12 d’octubre del 2015

Turó i Empedrat de Morou "Nevat" (Montseny) (Vallès Oriental & La Selva) 08/02/2015

Es Hivern i el nostre estimat Montseny es ven nevat així que fem un truc al meu germà Ivan per veure si volen venir a fer una passejada pel fantàstic Turó i Empedrat de Morou, ens diuen que si així que agafem tots quatre i marxem cap al Montseny. Sortim de Llinars i agafem la carretera C-35 fins a Sant Celoni, un cop travessem el poble, pugem fins a Santa Fe del Montseny per la carretera BV-5114 passant per la petita població de Campins on hi ha un munt de restaurants on es pot gaudir de la magnífica cuina catalana. Ens plantem a dalt en uns 45 minuts, ja que hem sortit d'hora per no agafar molt de trànsit, un cop arribats estacionem el cotxe al pàrquing de Santa Fe, la ruta comença allà mateix, al nostre voltant tenim la Casa d'informació del parc Can Casades i un pèl més avall el Restaurant, fa anys també era hotel però va estar tancat durant molt de temps i ara aquest servei no el fan, només i és com a restaurant.

Aquesta primera fotografia és un plànol del recorregut, està tret d'una web del parc, nosaltres vam fer tot el recorregut igual sortint de Can Casades a excepció de la volta un cop arribéssim a l'embassament, en comptes de tornar per la banda dreta nosaltres agafaríem el camí que envolta pel costat esquerre travessant d'aquesta manera l'embassament per la seva pressa.




El primer tram és un caminet molt maco habilitat per gent que va
amb cadira de rodes, travessem un petit pont fet de fusta,
fa un matí molt solejat.



Escola de Natura Can Lleonart.

Tot es ven cobert de neu però el camí és distingeix força bé.

Jessica fent de les seves!

Fa un matí fantàstic, el sol ja surt per sobre els arbres i comença a escalfar l'ambient, tot és cobert de neu però si camina molt còmodament. Aviat arribarem a una zona anomenada "La Castanyeda".





Ivan és tot un bromista i de seguida comencen els primers riures!

Aquesta alçada comença el tram dels Castanyers.

Els dos germans!

I les dues cunyades fent de les seves també!

El recorregut es ven senyalitzat en tot moment amb fites.





Trobem aquesta cabana i no podem evitar donar-hi un cop d'ull.



Et veig Jessica!
Continuem caminant mentre gaudim del paisatge, aprofitem també per fer com els nens, ens llencem unes quantes boles de neu abans d'arribar a un encreuament de camins.





Nosaltres agafem el camí de l'esquerra direcció al Turó de Morou.



Un petit tram més estret.


Arribem de seguida a un tram més ample on comencem a veure moltes petjades d'animals, comença aquí un debat per veure de quin animal són. Conclusió: Cabirol, Conill, Esquirol, Geneta, Guineu, Porc senglar....





Deixem enrere una fita que ens indica que a mà esquerra podem anar direcció el Coll de la Mosquera, també si pot veure un Pou de Neu a uns 230 metres. Nosaltres continuem recta direcció al Turó de Morou, per davant tenim un tram de pujada molt pedregós.



Hi ha punts on trobem fins a dos pams de neu!



Girem la vista per contemplar Les Agudes.



Aquest és el tram on més pendent i trobarem.


Ara el camí es fa més estret, és un dels punts més entretinguts per a mi, ja que resulta més divertit trobar el camí amb tanta neu, el que passa que ja i havia passat gent i es veien les petjades.






Sorpresa! Ja veiem el Turó de Morou, sempre que hem vingut ens hem trobat algú a dalt. És un recorregut molt conegut per la gent, ens acabem d'acostar per gaudir de les meravelloses vistes que ens ofereix aquest indret del Montseny.



Guau!

Les fotos de rigor amb les Agudes darrere.

Ara una amb el germà!

S'ha de vigilar molt, ja que està situat a força alçada el Turó.

Aquesta vegada no pujarem a dalt perquè és prou nevat i la roca
 rellisca molt i no volem córrer riscos innecessaris.
Hi ha un petit pessebre, dintre d'aquesta bustia de color vermell.

Les Agudes

Les Agudes des de molt més a prop!

Turó de l'Home.

Zona molt pedregosa.
Gaudim d'un dia molt clar i les vistes del nostre estimat Pirineu són precioses així que trec l'objectiu de llarg abast i aprofito per fer unes fotografies abans de marxar cap a l'Empedrat de Morou.

Pic de l'Infern, Bastiments, Bacivers, etc.

El Puigmal amb l'olla de Nuria.

El Canigó.

Marxem, el Turó ja ens queda enrere.



Més petjades d'animals.

De seguida començarem a fer el descens, la part més alta de la ruta ja l'hem superada, el camí pica avall i ens durà directes a una bifurcació que haurem d'agafar a mà esquerra direcció "Empedrat de Morou".



En aquest punt hem de vigilar, ja que les pedres rellisquen molt.
Arribem a l'Empedrat de Morou, es tracta d'una enorme plataforma de pedra des d'on tenim una fantàstica vista de la Vall de Santa Fe, del Turó de l'Home, Les Agudes i la Serralada del Montnegre amb el mar de fons si el dia és clar. Aquesta gran roca deu fer uns trenta metres de llarg o més, el camí transcorre per sobre mateix de la roca.



Ja hem arribat a l'Empedrat de Morou!
Daniel i Jessica a sobre de l'Empedrat.

El Turó de l'Home a la part dreta de la foto.
Continuem baixant després de deixar enrere aquest espectacular Empedrat i en qüestió de 10 minuts arribem a un tram que li diuen "La Fageda". El faig és un arbre d'ambients humits de muntanya, agafa la humitat ambiental de les boires, així pot desenvolupar-se en sòls prims i rocallosos.



Fageda.
Un cop arribats a la Fageda el camí continua en descens fins a arribar a un nou encreuament, tenim dues opcions només, a l'esquerra baixem directes pel camí PR-C 204 que va fins a la població veïna de Riells i recte anem direcció Santa Fe passant abans pel seu embassament. Continuem la pista tot recte i en qüestió d'uns 15 minuts arribem ja a l'embassament que per cert es troba totalment glaçat!

Vall de Santa Fe amb la Serralada del Montnegre al fons.

Tenim una panoràmica espectacular des d'aquest punt.

Embassament de Santa Fe.

Estels de gel sobre l'aigua congelada, preciós!

Travessem l'embassament per bordejar-lo pel seu costat esquerre.

És ple fins a dalt amb les pluges de l'hivern.


Ara ja tenim la ruta pràcticament acabada, només ens caldran 15 minuts per arribar a Can Casades, lloc on tenim el cotxe. Tota aquesta part de l'embassament sempre és plena de gent, tan és quina estació de l'any sigui, és un indret molt maco per venir a passejar i passar el dia.

Ninot de neu.

Aquest resulta molt graciós!

Travessem per sobre el pont, no rellisquis Ivan!

Ninot de neu  al costat de Can Casades.

Fa cara de simpàtic el ninot, li vam posar el nas que havia caigut a terra!


  1. Temps total de la ruta: 3,08
  2. Temps real en moviment: 2,45
  3. Temps aturats: 0,23
  4. Distancia: 6,6 Km
  5. Desnivell positiu: 350 m
  6. Desnivell negatiu: 350 m











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada